Get Adobe Flash player

Korán & Tudomány

Hold, a visszavert fényforrás

 

Naprendszerünk valamennyi bolygójának van holdja, ez alól csupán a Merkúr és a Vénusz kivétel. A Földnek egy holdja van, melyet felhőmentes éjszakákon kitűnően láthatunk. 

Bővebben...

A hangyavilág csodái

 

Különleges hangyafészkek

 

A különböző hangyafajok általában talajban, növényekben, korhadt fában építenek maguknak fészket, de lehet ezektől eltérőbb ötleteket is találni a természetben.

Bővebben...

Napunk, az éltető tűzgolyó

   „És Ő (a Teremtő) az, Aki megteremtette az éjszakát és a nappalt, és a Napot és a Holdat, mindegyik kijelölt pályán úszik.” (Próféták szúra, 21/33)

 Tejútrendszerünk egyik spirálkarjában található a Nap, mely valójában egy közepes tömegű csillag aközül a sok milliárd csillag közül, mely galaxisunkat alkotja.

Bővebben...

Matriarchális társadalom

 A tudomány mai állása szerint bolygónkon kereken 10.000 hangyafaj él, melyek a tengereken és az Antarktiszon kívül mindenütt megtalálhatóak.

Valamennyi hangyafaj államokban él.

 

A trópusi erdőkben például a lombkoronák uralkodó állatcsoportja, ahol leginkább a levélvágó-, vándor-és szövőhangyák élnek. A perui esőerdő egyetlen fáján 43 eltérő hangyafajt találtak a kutatók.

Bővebben...

A Teremtő hatalma

 

   "Bizony, az egek és a föld teremtésében, és az éjszaka és a nappal váltakozásában, és a hajókban, amelyek a tengeren úsznak azzal, ami hasznára van az embereknek (a rakományaikkal), a vízben, amit a Teremtő leküldött az égből, felélesztve általa a földet annak halála után, és elterjesztett rajta mindenféle mozgó teremtményt, és a szelek irányításában, és az ég és a föld között szolgálatra rendelt felhőkben jelek vannak annak a népnek, amely használja az eszét." (Korán, 2/164)

Bővebben...

További cikkeink...