Get Adobe Flash player

Gyereksarok

A Föld gömbölyű

 

A Korán kinyilatkoztatásának idejében a csillagászok máshogy gondolkodtak a világról. Néhányan úgy gondolták, hogy a Föld lapos, mások másfajta elméletet gyártottak. De az a tény, hogy a Föld gömbölyű, nem volt általánosan köztudott. Mégis, a Koránból következtetni tudtak arra, hogy a Föld formája gömbölyű.

 

Bővebben...

A tengerek nem keverednek egymással

 

 A tengerek egyik tulajdonsága, melyet csak nem rég fedeztek fel, a következő Korán idézetben így hangzik:

 

„Ő hagyta a két nagy vizet szomszédosan folyni, hogy találkozzanak, ám közöttük akadály van, melyet nem hághatnak át.” (Kegyelmes, 55:19-20)

 

Bővebben...

A bolygók keringése

 

 

Mint, ahogy te is tudod, földünk és más bolygók is keringenek. Tulajdonképpen nem csak a bolygók keringenek a mi Naprendszerünkben, hanem a világegyetem minden égitestének van keringési pályája. Mindannyian egy pontosan kiszámított pályán mozognak. Ez egy tudományos igazság, melyet a tudósok csak nem régen fedeztek fel, de már 1400 évvel ezelőtt ki lett nyilatkoztatva. 

Bővebben...

Apró csodák, melyek mézet termelnek

 

    Tudod, kik csinálják a mézet a reggelidhez?

 

Valószínűleg azt mondod: „Igen! Tudjuk, hogy a méhek csinálják a mézet.”

Nos, mégis tudod-e, vajon hány méh dolgozik a mézért születése pillanatától haláláig? Vagy azt vajon tudod-e, hogyan adják és milyen intelligensek is ők?

 

Bővebben...

A tevék víztárolót hordanak a hátukon

 

  A tevék olyan állatok, amelyek a legmelegebb klímát is elviselik a földön teremtésüknél fogva. Rendszerint szállításra használták őket a sivatagban. A sivatag egy hatalmas homokos terület és a hőmérséklet az 50°C-ot is elérheti.

 

Bővebben...

További cikkeink...