Get Adobe Flash player

A Föld gömbölyű

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

A Korán kinyilatkoztatásának idejében a csillagászok máshogy gondolkodtak a világról. Néhányan úgy gondolták, hogy a Föld lapos, mások másfajta elméletet gyártottak. De az a tény, hogy a Föld gömbölyű, nem volt általánosan köztudott. Mégis, a Koránból következtetni tudtak arra, hogy a Föld formája gömbölyű.

 

 

„Megteremtette valóban az egeket és a földet. Rágöngyölíti az éjszakát a nappalra és a nappalt az éjszakára.” (Csapatok, 39:5)

 

Az arab „takwir” szót „rágöngyölít”-nek fordították. Ez azt jelenti, hogy „egyik dolog a másikat úgy fedi be, mint egy ruha”. A nappalok és az éjszakák befedik egymást, így igaz lehet, hogy a Föld gömbölyű. De, ahogy fent is említettem, az 1400 évvel ezelőtt élt arabok úgy gondolták, hogy a Föld lapos. Vagyis a Föld gömbölyűségére a Korán már a VII. században rámutatott. Hiszen az Isten az igazságot tanítja az emberiségnek. Erre a tényre világit rá a Teremtő a Koránban, melyet a későbbi századok tudósai is bizonyítottak.

 

Mivel a Korán az Isten szava, a legpontosabb szavak, üzenetek a világegyetem leírásánál találhatóak. Nem valószínű, hogy egy ember ismeri és ezeket választja ki. De, mivel az Isten mindent tud, elérhetővé teszi ezeket a tényeket az ember számára akkor, amikor akarja.